lördag 30 juni 2012

Ny familjemedlem

Husse och Matte kom hem med något konstigt igår.
Det är litet, gnyr och luktar konstigt.
Blev helt klart misstänksam och var tvungen att undersöka.
Verkar dock inte vara så hotfullt...
Fick inte leka med den, inte äta den, bara ligga bredvid den.
Så rätt trist pryl med andra ord.

//Arthur

tisdag 19 juni 2012

Ensam katt på nytt område

Igår kom Husse och Matte och plockade upp mig från vårt gamla ställe. In i en bur tvingade mig och jag poängterade under hela bilturen hur mycket jag hatar att sitta instängd i små utrymmen. De släppte sedan ut mig på främmande mark. Stället verkar lite halvfärdigt och i oordning och jag var lätt skeptisk till en början. Men snart hittade jag kända dofter och mina favoritplatser och då började allt kännas bättre. Idag har Husse dessutom skruvat ihop katträdet igen så nu känner jag att jag i alla fall kan slappna av ordentligt.
Men jag är fortfarande en fånge. Ut får jag tydligen inte gå, Husse och Matte tror att jag ska springa bort då och de pratar om att jag måste anpassa mig till vårt nya hem först, så lätt uttråkad är jag allt. Men åtminstone kelar de mycket med mig. Så lite kan jag kanske förlåta dem för att de lämnar mig ensam på dagarna.

Ensam ja... Edgar är inte här. Matte väntar ungar och Edgar har fått flytta hem till sin flickvän i väntan på att ungen ska komma. Tanken var väl till en början att han skulle flytta dit först när ungen kommit, men eftersom det kan ske vilken dag som helst nu så ville de inte utsätta honom för stressen att först åka bil hit till det nya stället, låta honom anpassa sig lite till det, och sedan igen släpas iväg hem till flickvännen för att stanna där några veckor. Nej, då var det nog bättre såhär.
Jag förstår nog varför Edgar fick flytta ut ett tag. Med tanke på att Matte säkert kommer vara trött när de kommer hem med ungen så tror jag det skulle ha blivit för mycket för henne att först ha ungen som skriker, bajsar och ska matas hela tiden och sedan ha Edgar som också skriker, kissar lite överallt och ska matas (även om ju jag också fortfarande ska ha mat, det kommer de ju inte undan, men troligen när ungen kommer har jag bott här inne så pass länge att jag får gå ut en stund när det blir för mycket).

Men som det är just nu så njuter jag nog bara av att få sova mellan Husse och Matte och att jag för tillfället får all deras uppmärksamhet, utan att behöva dela den med Edgar eller någon annan.
//Arthur